Sanatate

Motive pentru a le furniza parintilor serviciile unui azil de batrani

  • By
  • octombrie 20, 2016
motive-pentru-a-le-furniza-parintilor-serviciile-unui-azil-de-batrani

Decizia de a ne plasa parintii intr-un azil de batrani este o decizie extrem de emotionala si de dificila iar intelegerea serviciilor si nevoia unui camin de batrani este importanta deoarece peste 60% din personale din Romania care au iesit la pensie necesita o ingrijire pe termen lung pe care doar un azil o poate oferi intr-un mod decent si eficient.

In cele din urma cu totii ne putem confrunta cu problema ca parintii nostri in varsta sa nu se mai poata ingriji singuri, iar familia sa nu se poata muta in locuinta lor pentru a le oferi asistenta necesara iar costurile de angajare unui ingrijitor privat sunt mari, in special cand este posibil ca acesta sa nu detina si cunostinte de ingrijire medicala. Daca parinti tai sunt in imposibilitatea de a conduce sau de a se deplasa singuri atunci ei nu isi pot procura alimente sau medicamente.

Ingrijirea medicala oferita de un camin de batrani poate fi o alegere avantajoasa cand parinti vostrii au probleme in ceea ce privesti mobilitatea, orientarea, pierderea memoriei, dementa, sau boala ingrijire medicala de plasare acasa ar fi o optiune atunci cand parintii au probleme, cum ar fi dezorientare, confuzie, dementa, pierderea memoriei sau boala Alzheimer. Plasarea parintilor intr-un centru de ingrijire poate fi si o optiune bazata pe numeroase cazaturi sau datorita unei mobilitati scazute. Toate acestea pot genera in operatii chirurgicale sau in progresia anumitor boli, motiv pentru care o ingrijire si o supraveghere corespunzatoare este absolut necesara.

Unii dintre parintii nostri in varsta necesita asistenta pentru imbracare, spalare, toaletare, pentru hrana, cat si pentru alte tipuri de activitati sociale si de igiena. Varianta unui azil de batrani poate fi una inspirata, datorita preturilor medii de aproximativ 2200 lei/luna conform caminului de batrani Domnesti in care rezidentul beneficiaza de o ingrijire de specialitate, o asistenta medicala prompta, hrana, toaletare si de numeroase activitati sociale, fizice si culturale.

Azilele de batrani si centrele de ingrijire pot fi o solutie temporara tinand cont daca exista un parinte care se recupereaza in urma unei interventii chirurgicale sau dupa o anumita boala. Dupa o anumita perioada se poate ajunge in stadiul in care respectiva persoana este recuperata suficient incat aceasta se poate intoarce acasa. De asemenea, azilele de batrani pot fi o alegere permanenta pentru acei parinti care sufera de boli ce nu se pot solutiona si unde ingrijirea si supravegherea trebuie efectuata in permanenta.

No Comments Found

Leave a Reply